Στον 16ο αιώνα, οι Πορτογάλοι κατακτητές ανακάλυψαν την κανέλα Σρι Λάνκα και έφεραν αυτό το μπαχαρικό στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα. Η κανέλα Σρι Λάνκα προέρχεται από άγρια δέντρα που φτάνουν σε ύψος έως 10 μέτρα και φύονται στα δάση της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας. Αυτό το μπαχαρικό παρασκευάζεται από τον πιο λεπτό εσωτερικό φλοιό, ο οποίος κόβεται από τριών ετών βλαστούς.
Η αυθεντική κανέλα Σρι Λάνκα είναι ένα έντονα αρωματικό και γευστικά εξαιρετικό μπαχαρικό. Όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ αυτή την κανέλα γνωρίζει καλά τις διαφορετικές γευστικές ποιότητες που μπορεί να έχει αυτό το μπαχαρικό.
Καρβοhydrates (g / 100 g): 4,0
Λίπος (g / 100 g): 3,0
Πρωτεΐνη (g / 100 g): 28
Θερμίδες (kcal): 160
Ελάχιστη διάρκεια ζωής: 18 μήνες
Καθαρό βάρος (g): 30
Η αλεύρι καρύδας είναι αλεύρι που παρασκευάζεται από αποξηραμένη σάρκα καρύδας. Χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη ψημένων προϊόντων, κυρίως σε ζαχαροπλαστική, λόγω της ήπιας γλυκιάς γεύσης του, που είναι χαρακτηριστική της καρύδας. Το αλεύρι καρύδας έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέσο αλεύρι δημητριακών και είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά. Αυτό το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη. Το προϊόν ελέγχεται για γλουτένη σε κάθε φάση παραγωγής. Η Garnec ήταν η πρώτη στη Ρωσία που έλαβε το δικαίωμα να επισημαίνει τα προϊόντα της με το σήμα «Διασταυρωμένο Δημητριακό». Αυτό το σήμα είναι σήμα ασφαλείας για προϊόντα χωρίς γλουτένη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοιλιοκάκων, αναγνωρισμένο στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.
Βάρος: 300 γρ.
Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος.
Χρησιμοποιείται για
Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί.
Γεύση
Πικρό χόρτο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16
Λίπη (γ / 100γρ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250
Αυτή η μούρο της σολανώδους οικογένειας ήρθε στην Ευρώπη από την Περσία και λόγω των δυσκολιών στη μετάφραση, συχνά ονομαζόταν τρελό μήλο. Η μελιτζάνα ήρθε στη Ρωσία από τον Καύκασο, γι' αυτό και είχε το παρατσούκλι "Αρμενικό αγγούρι" για πολύ καιρό. Η σωστά αποξηραμένη μελιτζάνα έχει έντονο άρωμα και γεύση μανιταριών. Αυτή η χαρακτηριστική ιδιότητα την καθιστά αναπόσπαστο συστατικό σε πιάτα με μαγειρεμένα λαχανικά ή σε οποιοδήποτε ψητό.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα από κρέας, πουλερικά και πιάτα από θηράματα.
Γεύση
Πικάντικη, πικρή, πικάντικη
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 11
Λίπη (γ / 100γ)… 1,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 43
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 230
Η αλεύρι βρώμης είναι μια καλή επιλογή για το ψήσιμο. Τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι τα μπισκότα βρώμης και οι τηγανίτες. Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι η βρώμη είναι πιο υγιεινή από άλλα δημητριακά. Όταν προστίθεται αλεύρι βρώμης σε αρτοσκευάσματα, γίνονται πιο αφράτα και θρυμματιστά, επομένως αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο του σιταριού. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των δημητριακών, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους φροντίζουν την υγεία τους.
Βάρος: 350 γρ.
Η αλεύρι λιναρόσπορου χρησιμοποιείται κυρίως στην αρτοποιία (για παράδειγμα, κέικ, μπισκότα, κέικ, τηγανίτες, μάφιν, cupcakes, μάφιν κ.λπ.), καθώς και για την παρασκευή ορισμένων σαλτσών. Το αλεύρι λιναρόσπορου είναι ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν και έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιέχει πολλές βιταμίνες (B1, B2, B6, B9 κ.λπ.) και μικροστοιχεία (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος κ.λπ.). Η άλεση σε πέτρινους μύλους επιτρέπει τη διατήρηση της ισορροπημένης φυσικής σύνθεσης του σπόρου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
Βάρος: 350 γρ.